Voor en door salarisadministrateurs

nirpa121Voor alle workshops geldt:
Aanmelden kan via de website of via een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aanmelding via email graag vermelden welke workshop het betreft

   • Per workshop ontvangt u 49 NIRPA PE-punten, behalve voor de workshop Actualiteitendag in december (33 PE-punten)
   • De tijden van alle workshops zijn: aanvangstijd 13.30 uur. Zaal open om 13.00 uur. Eindtijd 17.00 uur.
   • Ongeveer 3 weken van te voren ontvangt u de definitieve bevestiging. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met het secretariaat
   • Maximaal 25 personen per workshop. Mocht er voor een bepaald onderwerp grote belangstelling (meer dan 25 deelnemers) bestaan, dan wordt de betreffende workshop nogmaals in het najaar van 2018 gegeven. Via de (maandelijkse) digitale nieuwsbrief wordt u hiervan op de hoogte gehouden.

rba

   • Workshops worden interactief gegeven. Vragen aan de sprekers kunnen vooraf gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
   • Eén workshop is in het lidmaatschap begrepen (geldt niet voor donateurs). Een volgend workshop kost € 155. Voor niet-leden bedraagt een workshop € 205.
   • In 2018 vragen wij geen accreditatie voor het RB meer aan. RB-leden dienen zelf de PE-punten voor de workshops aan te vragen.

 

AVG

Aristo Utrecht:                               13 februari 2018
Aristo Eindhoven:                               6 maart 2018
Epe:                                                20 maart 2018

De wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gaat in op 25 mei 2018. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Wat dit inhoudt voor de personeelsadministratie e.d. wordt ons verteld door Ivonne Verkes van Zeddicus Procesdraperie.

Gezien de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving wordt deze workshop vroeg in het jaar gehouden. Wij verwachten een grote opkomst voor deze workshop. Bij veel aanmeldingen wordt deze bijeenkomst ook nog op 20 maart 2018 in Epe gehouden.

sociale zekerheid actualiteitendag

Aristo Amsterdam:             23 mei 2018

De diverse Actualiteiten op het gebied van sociale zekerheid worden in deze workshop behandeld. Deze bijeenkomst wordt door Ruud de Leede van CS Opleidingen gepresenteerd. Over de onderwerpen kunnen wij helaas nog niets zeggen, omdat deze workshop op de laatste wetgeving is gebaseerd.

bruto netto salaris berekenen

Aristo Utrecht:                                 5 juni 2018

Sinds 1 januari 2017 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen voor werknemers met een laag inkomen. Daarnaast is er vanaf 1 januari 2018 het jeugd-LIV (tegemoetkoming verhoging minimumloon). Voor welke doelgroepen deze tegemoetkomingen van toepassing zijn, wordt door Jos van Weert van 2Xplain aan ons verteld. Tevens laat hij aan de hand van enkele berekeningen zien, dat werkgevers niet altijd voor minimumloners LIV krijgen, terwijl ze soms voor werknemers die ruim boven het minimumloon zitten wel LIV krijgen. Ook wordt er ingegaan op verloonde uren, omat dit nog bij veel werkgevers fout gaat. Daarnaast wordt in deze workshop de loonkostenvoorzieningen (LKV) behandeld.

arbeidsrecht

 

 

Aristo Utrecht:                                         18 september 2018

Nu met een nieuw kabinet zijn er natuurlijk ook nieuwe wijzigingen in het arbeidsrecht. Als voorbeeld noemen wij arbeidsovereenkomsten, flexwerk, de verhoging van de AOW-leeftijd, de wijzigingen in de transitievergoeding, wijzigingen in het uitbetalen van overwerk.

In deze workshop zal Marie Jose Spieringhs, arbeidsrechtadvocate, ons op de hoogte brengen van deze en andere actualiteiten in het arbeidsrecht.

actualiteitendag1

 

Aristo Utrecht:                         4 december 2018
Groen Uitzendbureau Epe:        6 december 2018
Aristo Amsterdam:                 11 december 2018
Aristo Eindhoven:                   13 december 2018

Onze jaarlijkse Actualiteitendag wordt elk jaar zo goed bezocht, zodat deze vier keer gegeven wordt. In deze workshop komen de plannen van Prinsjesdag 2018 aan de orde en de wijzigingen voor het jaar 2019, voornamelijk op belastinggebied. Het is daarom voor ons niet mogelijk de onderwerpen van te voren aan te geven. Het seminar wordt gegeven door Ton Mertens op 4 en 11 december 2018. Op 6 en 13 december 2018 wordt deze workshop gegeven door Joris Weijers.

IMG 2379