Voor en door salarisadministrateurs

 

nirpa121

Voorwaarden VNSa-workshops 2019

 

 • Aanmelden voor een workshop kan tot één week voorafgaand aan de bijeenkomst.
 • De presentatie zal 1 dag voorafgaand aan de workshop digitaal aan de deelnemers worden verstuurd.
 • Er zullen geen handouts (papieren versie) worden uitgereikt tijdens de workshop. Wanneer een spreker toch liever met een papieren presentatie werkt, dan wordt dit in de definitieve bevestiging medegedeeld.
 • Leden die zich al eerder voor een workshop hebben aangemeld of donateurs van de VNSa zijn, betalen voor een workshop € 155. Voor niet-leden bedragen de kosten € 205.
 • Leden, die een zilveren of gouden abonnement hebben, betalen voor een extra workshop € 105 respectievelijk € 80.
 • De (eventuele) factuur wordt 3 weken voor de workshop verstuurd. Als de factuur niet voor aanvang van de bijeenkomst is betaald, kan er niet worden deelgenomen aan de workshop.
 • Kosteloos annuleren kan tot 3 werkdagen voor aanvang van de workshop.
 • Bij het niet verschijnen bij een workshop, wordt de workshop als genoten beschouwd.
 • Wanneer men niet verschijnt bij een betaalde workshop, wordt er geen stornering van de betalingen gedaan.
 • Daar het lidmaatschap persoonlijk is, is het niet mogelijk zich te laten vervangen door een ander persoon.
 • Wanneer er een collectiviteit is afgesloten, kan een werkgever een andere collega als vervanger sturen naar de workshop. Dit dient één week voorafgaand aan de bijeenkomst worden gemeld aan het secretariaat.
 • Bij aanvang van de workshop dient iedereen de deelnemerslijst te tekenen. Wanneer dit niet wordt gedaan, wordt er geen certificaat van het NIRPA verstrekt en worden de kosten voor het niet verschijnen in rekening gebracht.
 • Certificaten voor het NIRPA worden na afloop van de workshop digitaal verstrekt.
 • Bij elke workshop is een bestuurslid aanwezig. Mocht iets niet in orde zijn (zoals airconditioning, lichtinval, etc.) , dan kan het bestuurslid hierover worden aangesproken. Ook voor overige vragen kan men bij deze terecht.

De workshops worden van 13.30 tot 17.00 uur gegeven.  Dit geldt niet voor de workshop Excel; deze wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur.
Zaal is een halfuur voor aanvang open.

 

 


 

AVG

Aristo Utrecht:                               12 februari 2019

Een jaar na de invoering van AVG behandelen we in deze workshop de problemen, die wij in 2018 hebben gehad en wat de meeste fouten zijn. Ivonne Verkes van Zeddicus Procesdraperie gaat ons uitleggen wat de grootste knelpunten in de AVG zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf uw problemen met AVG ter sprake brengen. Deze kunt u (liefst) vooraf aan het secretariaat melden.

Ontslag


Aristo Utrecht: 12 maart 2019
Aristo Amsterdam:
8 oktober 2019

Elk jaar staat er een workshop arbeidsrecht op de agenda. In 2020 gaat de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) in. Hierdoor verandert er nogal wat in het arbeidsrecht. Het ontslagrecht gaat veranderen, want de regering wil meer naar vaste contracten. De berekening van de transitievergoeding gaat ook veranderen. Welke transitievergoeding moet u nu aan de werknemer geven? Daarnaast komen ook de nodige veranderingen in de arbeidsovereenkomsten in deze workshop ter sprake komen. Deze workshop wordt gepresenteerd door Marie-José Spieringhs van Schakenraad Advocaten.

 pensioen1

Aristo Amsterdam: 28 maart 2019

Uit de evaluaties bleek dat men meer wil weten over pensioenen. Ondanks dat het pensioenakkoord van de tafel is afgeveegd, zijn er genoeg wijzigingen in het pensioenstelsel. Hoe zit het bijvoorbeeld met de waardeoverdrachten,de pensioengerechtigde leeftijd, korting van de pensioenen door lage dekkingsgraad en problemen m.b.t. de verplichtstelling van pensioen? Alle actualiteiten over de pensioenwetgeving wordt u gepresenteerd door Jaap Harmsen van Pensioen Perspectief.

VNSa Logo

 

 

Aristo Utrecht: 25 juni 2019

Veel organisaties kampen met personeel met loonbeslagen. Ondanks dat de nieuwe wetgeving over de vereenvoudiging van de beslagvrije voet is uitgesteld, hebben veel leden om dit onderwerp verzocht in de afgelopen evaluaties.

 • Hoe bereken je de beslagvrije voet?
 • Wat moet een werkgever of werknemer doen of laten bij loonbeslagen en hoe kunnen ze worden voorkomen?
 • Wat kan je doen als een werknemer zich ziek meldt door schulden?

Deze workshop wordt verzorgd door het Wijzer In Geldzaken (onderdeel van het Ministerie van Financiën) en het NIBUD.

excel

 

Dominicanenklooster Zwolle: 27 Augustus 2019
Dominicanenklooster Zwolle: 17 september 2019

Bij deze workshop worden de deelnemers aan het werk gezet!

Jan Bolhuis van ExcelXL laat u een aantal aspecten van Excel zien en oefenen, die u de volgende dag gelijk in de praktijk kunt toepassen en waarmee u direct voordeel en tijdwinst behaalt. Ook mag u voorafgaand aan de cursus een eigen case inbrengen, die dan mogelijk besproken kan worden. Dit moet wel minimaal 6 weken van te voren, zodat de spreker zich erop kan voorbereiden en eventueel contact met u kan opnemen. De casus en/of vraagstukken kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij/zij enige basiskennis van Excel heeft en er regelmatig mee werkt. Voor deze workshop is het een voorwaarde, dat u zelf een laptop meeneemt (extra laptops zijn niet beschikbaar).

Daar het oefenen veel tijd met zich meebrengt, zal deze workshop een hele dag in beslag nemen. Daarom wordt er tussen de middag een lunch geserveerd, waarvoor wij € 10 extra rekenen (ook wanneer u de lunch niet wilt gebruiken).

grensoverschrijdend

 

Aristo Eindhoven: 20 juni 2019

Grensoverschrijdend werken blijft iets bijzonders. Werknemers, die in Nederland komen werken, krijgen te maken met bijv. de 30%-regeling, een afwijkende heffingskorting etc. Werknemers, die in het buitenland werken, krijgen te maken met bijv. belastingverdragen en sociale zekerheidskwesties. Carlo Douven (auteur, docent en werkzaam bij de Belastingdienst) praat u helemaal bij over de ‘ins en outs’ van het grensoverschrijdend werken.

sociale zekerheid actualiteitendag

Dominicanenklooster Zwolle:  11 april 2019
Utrecht: 21 mei 2019

Ook deze workshop is een bijeenkomst, die elk jaar niet mag ontbreken. Veel leden willen op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten op het gebied van sociale zekerheid. Daarnaast zal Marjol Nikkels van CS opleidingen in deze workshop de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) behandelen en wat dit voor de sociale zekerheid betekent.

actualiteitendag1

 

Aristo Utrecht:                         3 december 2019
Dominicanenklooster:               4 december 2019
Aristo Amsterdam:                 10 december 2019
Aristo Eindhoven:                   12 december 2019

Deze wordt als vanouds elk jaar georganiseerd en is onze drukstbezochte workshop. Ton Mertens en Joris Weijers vertellen ons alle belangrijke nieuwe wijzigingen in salariswereld voor het jaar 2020. Deze workshop wordt op vier verschillende data en plaatsen gehouden en er kunnen maximaal 50 personen per bijeenkomst deelnemen. Door de grootte van het aantal deelnemers, wordt in tegenstelling tot de overige workshops 33 PE-punten door het NIRPA toegekend. Wij kunnen geen extra bijeenkomsten over dit onderwerp organiseren, omdat deze workshop aan het einde van het jaar wordt gehouden.

IMG 2379