Voor en door salarisadministrateurs

bruto netto salaris berekenen

Aristo Utrecht:                                 5 juni 2018

Sinds 1 januari 2017 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen voor werknemers met een laag inkomen. Daarnaast is er vanaf 1 januari 2018 het jeugd-LIV (tegemoetkoming verhoging minimumloon). Voor welke doelgroepen deze tegemoetkomingen van toepassing zijn, wordt door Jos van Weert van 2Xplain aan ons verteld. Daarnaast wordt in deze workshop de loonkostenvoorzieningen (LKV) behandeld.  En tenslotte wordt er handmatig een bruto-netto-berekening gemaakt. Het is tegenwoordig zo makkelijk op de salarissoftware te vertrouwen. Maar wat gebeurt er als er geen internet of stroom is? Kan de salarisadministrateur dan nog een salarisstrook berekenen?

AVG

Aristo Utrecht:                               13 februari 2018
Aristo Eindhoven:                               6 maart 2018

De wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gaat in op 25 mei 2018. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Wat dit inhoudt voor de personeelsadministratie e.d. wordt ons verteld door Ivonne Verkes van Zeddicus Procesdraperie.

Gezien de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving wordt deze workshop vroeg in het jaar gehouden. Wij verwachten een grote opkomst voor deze workshop. Bij veel aanmeldingen wordt deze bijeenkomst ook nog op 20 maart 2018 in Epe gehouden.

sociale zekerheid actualiteitendag

Aristo Amsterdam:             23 mei 2018

De diverse Actualiteiten op het gebied van sociale zekerheid worden in deze workshop behandeld. Deze bijeenkomst wordt door Ruud de Leede van CS Opleidingen gepresenteerd. Over de onderwerpen kunnen wij helaas nog niets zeggen, omdat deze workshop op de laatste wetgeving is gebaseerd.

grensoverschrijdend

 

Aristo Utrecht:                         18 april 2018

In 2017 en 2018 zijn er een aantal regelingen gewijzigd. In deze workshop gaan we in op zaken waar men mee te maken krijgt bij het tewerkstellen van buitenlandse medewerkers, het uitzenden van Nederlandse medewerkers en grensarbeiders.

Carlo Douven geeft deze workshop op persoonlijke titel.

actualiteitendag1

 

Aristo Utrecht:                         4 december 2018
Groen Uitzendbureau Epe:        6 december 2018
Aristo Amsterdam:                 11 december 2018
Aristo Eindhoven:                   13 december 2018

Onze jaarlijkse Actualiteitendag wordt elk jaar zo goed bezocht, zodat deze vier keer gegeven wordt. In deze workshop komen de plannen van Prinsjesdag 2018 aan de orde en de wijzigingen voor het jaar 2019, voornamelijk op belastinggebied. Het is daarom voor ons niet mogelijk de onderwerpen van te voren aan te geven. Het seminar wordt gegeven door Ton Mertens op 4 en 11 december 2018. Op 6 en 13 december 2018 wordt deze workshop gegeven door Joris Weijers.