Voor en door salarisadministrateurs

AVG

Aristo Utrecht:                               12 februari 2019

Een jaar na de invoering van AVG behandelen we in deze workshop de problemen, die wij in 2018 hebben gehad en wat de meeste fouten zijn. Ivonne Verkes van Zeddicus Procesdraperie gaat ons uitleggen wat de grootste knelpunten in de AVG zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf uw problemen met AVG ter sprake brengen. Deze kunt u (liefst) vooraf aan het secretariaat melden.

grensoverschrijdend

 

Aristo Eindhoven: 20 juni 2019

Grensoverschrijdend werken blijft iets bijzonders. Werknemers, die in Nederland komen werken, krijgen te maken met bijv. de 30%-regeling, een afwijkende heffingskorting etc. Werknemers, die in het buitenland werken, krijgen te maken met bijv. belastingverdragen en sociale zekerheidskwesties. Carlo Douven (auteur, docent en werkzaam bij de Belastingdienst) praat u helemaal bij over de ‘ins en outs’ van het grensoverschrijdend werken.

actualiteitendag1

 

Aristo Utrecht:                         3 december 2019
Dominicanenklooster:               4 december 2019
Aristo Amsterdam:                 10 december 2019
Aristo Eindhoven:                   12 december 2019

Deze wordt als vanouds elk jaar georganiseerd en is onze drukstbezochte workshop. Ton Mertens en Joris Weijers vertellen ons alle belangrijke nieuwe wijzigingen in salariswereld voor het jaar 2020. Deze workshop wordt op vier verschillende data en plaatsen gehouden en er kunnen maximaal 50 personen per bijeenkomst deelnemen. Door de grootte van het aantal deelnemers, wordt in tegenstelling tot de overige workshops 33 PE-punten door het NIRPA toegekend. Wij kunnen geen extra bijeenkomsten over dit onderwerp organiseren, omdat deze workshop aan het einde van het jaar wordt gehouden.

sociale zekerheid actualiteitendag

Dominicanenklooster Zwolle:  11 april 2019

Ook deze workshop is een bijeenkomst, die elk jaar niet mag ontbreken. Veel leden willen op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten op het gebied van sociale zekerheid. Daarnaast zal Marjol Nikkels van CS opleidingen in deze workshop de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) behandelen en wat dit voor de sociale zekerheid betekent.

VNSa Logo

 

 

Aristo Utrecht: 25 juni 2019

Veel organisaties kampen met personeel met loonbeslagen. Ondanks dat de nieuwe wetgeving over de vereenvoudiging van de beslagvrije voet is uitgesteld, hebben veel leden om dit onderwerp verzocht in de afgelopen evaluaties.

  • Hoe bereken je de beslagvrije voet?
  • Wat moet een werkgever of werknemer doen of laten bij loonbeslagen en hoe kunnen ze worden voorkomen?
  • Wat kan je doen als een werknemer zich ziek meldt door schulden?

Deze workshop wordt verzorgd door het Wijzer In Geldzaken (onderdeel van het Ministerie van Financiën) en het NIBUD.