Voor en door salarisadministrateurs

De Registratie Niet Ingezetenen (RNI) registreert personen die niet in Nederland wonen, maar wel een relatie hebben met Nederlandse overheidsinstellingen. Zij worden niet in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) ingeschreven. Deze personen noemen we 'niet-ingezetenen'.

 

Niet-ingezetenen zijn personen die niet of korter dan vier maanden in Nederland wonen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken. Of mensen die in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland pensioen genieten. Overheidsinstellingen houden nu elk hun eigen registratie bij van niet-ingezetenen met wie zij te maken hebben. De Wet basisregistratie personen (BRP) maakt het mogelijk dat gegevens van niet-ingezetenen centraal en op dezelfde manier worden vastgelegd.


In de toekomst zal de registratie van niet-ingezetenen plaatsvinden in de centrale ict-voorziening die wordt ontwikkeld door het programma modernisering Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (mGBA). Voorlopig zal de bijhouding van de gegevens van niet-ingezetenen in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) plaatsvinden. De RNI vormt samen met de gemeentelijke GBA's en de GBA-Verstrekkingsvoorziening (GBA-V) de Basisregistratie Personen.
De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor het beheer van de RNI. Het Agentschap BPR zal deze taak als RNI-registratiehouder namens de minister uitvoeren.
De opname en bijhouding van gegevens van niet-ingezetenen in de RNI

 

Iemand kan op verschillende manieren als niet-ingezetene in de RNI worden ingeschreven:

Iemand kan zich als niet-ingezetene inschrijven bij een zogenaamde inschrijfvoorziening. Deze inschrijfvoorzieningen zijn gevestigd bij de afdeling burgerzaken van achttien gemeenten in Nederland. Eenmaal ingeschreven, kan een niet-ingezetene eventuele wijzigingen in zijn of haar gegevens doorgeven bij een inschrijfvoorziening.

 

Een niet-ingezetene kan voor inschrijving in persoon terecht in de volgende plaatsen: Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Goes, Groningen/Eemshaven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Zwolle.

beoordeling workshops

Associatie Logo 250

logo ZZP Nederland

Wie helpt onze vereniging?

billionphotos 1442900Het is voor het bestuur bijna een onmogelijke zaak om alles alleen te doen.

Mocht u ergens goed in zijn wat de vereniging kan helpen, laat het ons weten. Denk bijvoorbeeld hierbij aan: regiocoördinator, bestuurslid, ledenwerving, standbemanning, evenementencommissie, workshops, social media, nieuwsbrieven, bloggen.

nirpa groot

 

 

 

 

logo vakmedianet